Organisatie


Geschiedenis BMX Stede Broec

De vereniging BMX Stede Broec is ontstaan nadat de vroegere fietscrossvereniging FCC IJsselmeercrossers was gestopt. De BMX baan heeft jarenlang weinig tot geen onderhoud meer gehad en een doorstart met nieuwe mensen was de enige optie om BMX-en in Stede Broec aantrekkelijk te maken.

 

Nadat de baan in 2017 voor het eerst door vrijwilligers werd opgeknapt en gebruikt om weer trainingen te organiseren waaide er een nieuwe wind. Rene Henrotte (voorzitter) en Niels Huisman (penningmeester) pakte samen met Joost Lieshout de baan aan en organiseerden deze eerste trainingen. Deze werden georganiseerd om te kijken of de sport wel leefde binnen de regio en dat was een goede stap. Al snel ging de teller naar 20 deelnemers en daarmee stond BMX weer op de kaart. Een naam was natuurlijk snel bedacht, maar om de volgende stap te zetten was een vereniging met dagelijks bestuur nodig.

Een van de enthousiaste ouders binnen de deelnemers werd gevraagd om zitting te nemen binnen het dagelijks bestuur. Jeroen Kok besloot het avontuur aan te gaan en zo is BMX Stede Broec opgericht op 30 januari 2018. In het eerste jaar had de club een groeiend ledenaantal, welke de teller op bijna 30 leden bracht. BMX Stede Broec kreeg bestaansrecht en kon zich nu verder focussen op de toekomst.

 

Samenstelling bestuur

Zoals elke vereniging heeft ook BMX Stede Broec een dagelijks bestuur. Dit is een bestuur dat bestaat uit drie leden (voorzitter, secretaris en penningmeester) aangevuld met een technisch bestuurslid en een hoofd trainingszaken.

Het dagelijks bestuur bestaat uit Rene Henrotte (voorzitter), Jeroen Kok (secretaris) en Niels Huisman (penningmeester). Het bestuur voert de dagelijkse taken uit in onderling goede en fijne sfeer met als speerpunten: maatschappelijk verantwoord een club beheren en ontwikkelen, daarnaast vinden we duurzaamheid en gezondheid belangrijk voor onze leden (nu en in de toekomst).

Contactgegevens van de bestuursleden staan hieronder voor eventuele vragen of opmerkingen. Mail ons gerust.

 

Rene Henrotte (voorzitter@bmxstedebroec.nl)

Jeroen Kok (secretaris@bmxstedebroec.nl)

Niels Huisman (penningmeester@bmxstedebroec.nl)

 

Het dagelijks bestuur wordt aangevuld met de overige bestuursleden:

Joost Lieshout - Technische commissie

John Hoffer - Hoofd Trainings zaken